Rooyse Wissel kiest voor Smart Touch oplossing in vernieuwde FHIC

Rooyse Wissel maakt gebruik van Smart Touch oplossing voor vernieuwde FHIC

De Rooyse Wissel maakt sinds vorig jaar gebruik van een vernieuwde Forensische High & Intensive Care (FHIC). FHIC is een manier van werken waarbij de behandeling, begeleiding en veiligheid kan worden opgeschaald op momenten wanneer dat écht nodig is. Het bieden van prikkels en eigen autoriteit hoort ook bij deze werkwijze. Om deze prikkels te kunnen aanbieden heeft de Rooyse Wissel gekozen om gebruik te maken van Smart Touch schermen.

FHIC beter dan separeercellen?

FHIC is een afdeling waar, zonder het reguliere behandeltraject te onderbreken, tijdelijke zorg wordt gegeven aan patiënten die in crisis verkeren. Door deze patiënten meer 1-op-1 contactmomenten te bieden, kan de juiste zorg sneller worden toegepast. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat patiënten eerder terug kunnen keren naar de maatschappij en de medewerkers een groter gevoel van veiligheid ondervinden.

In traditionele separeerruimtes ondergaan patiënten een eenzame insluiting. Het grootste verschil tussen FHIC en traditionele separeerruimtes is de accentverschuiving van ‘beheersen van de ontregelde situatie ter voorkoming van erger’ (traditionele insteek zorgaanbod), naar ‘begrijpen om een zo snel mogelijk herstel te kunnen aanbieden’ (intensieve zorg bieden) (TNO)

Sneller herstel met FHIC

Het leefklimaat van de FHIC is gericht op zinvolheid en groei. Er zijn zinvolle dagactiviteiten te doen op de FHIC. Die activiteiten betreffen bijvoorbeeld muziek maken, sporten, activiteitenbegeleiding, wandelen, (computer)spellen en koken. Zo worden andere prikkels toegediend in plaats van dat alle prikkels weggehaald worden: dit is effectief wanneer mensen last hebben van psychotische symptomen. De activiteiten zijn alle dagen beschikbaar (ook op de afdeling via het Smart Touch scherm).

FHIC en Smart Touch oplossing van BPI Services

De molestbestendige Smart Touch oplossing is een mediawand die voldoet aan de vereisten vanuit de Veldnorm Insluitingen binnen de GGZ.
De inzet van de Smart Touch oplossing in de FHIC helpt mee aan het herstel van de cliënt.

De Smart Touch oplossing creëert een humanitaire omgeving door het bieden van:

  • Afleiding (d.m.v. muziek, video, sfeer & spellen);
  • Persoonlijke voorkeuren (het aansturen van klimaat, licht, geur & zonwering);
  • Informatievoorziening (d.m.v. het weergeven van een klok & datum, dagprogramma & reglement);
  • Contactmomenten (d.m.v. beveiligde beeld-spraakverbinding met familie, vrienden, professionals of bijvoorbeeld een advocaat).
Rooyse wissel logo

“Geweldige service! Adequaat en directe hulp.”

Rooyse Wissel

Meer informatie of een demo aanvragen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via onze contactgegevens: contact@bpiservices.eu of +31(0)182 – 346 088. Wij geven u graag advies en plannen met u een online demo in.

Rooyse Wissel maakt gebruik van Smart Touch oplossing voor vernieuwde FHIC

De Rooyse Wissel maakt sinds kort gebruik van een vernieuwde Forensische High & Intensive Care (FHIC). FHIC is een manier van werken waarbij de behandeling, begeleiding en veiligheid kan worden opgeschaald op momenten wanneer dat écht nodig is. Het bieden van prikkels en eigen autoriteit hoort ook bij deze werkwijze. Om deze prikkels te kunnen aanbieden heeft de Rooyse Wissel gekozen om gebruik te maken van Smart Touch schermen.

FHIC beter dan separeercellen?

FHIC is een afdeling waar, zonder het reguliere behandeltraject te onderbreken, tijdelijke zorg wordt gegeven aan patiënten die in crisis verkeren. Door deze patiënten meer 1-op-1 contactmomenten te bieden, kan de juiste zorg sneller worden toegepast. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat patiënten eerder terug kunnen keren naar de maatschappij en de medewerkers een groter gevoel van veiligheid ondervinden.

In traditionele separeerruimtes ondergaan patiënten een eenzame insluiting. Het grootste verschil tussen FHIC en traditionele separeerruimtes is de accentverschuiving van ‘beheersen van de ontregelde situatie ter voorkoming van erger’ (traditionele insteek zorgaanbod), naar ‘begrijpen om een zo snel mogelijk herstel te kunnen aanbieden’ (intensieve zorg bieden) (TNO)

Sneller herstel met FHIC

Het leefklimaat van de FHIC is gericht op zinvolheid en groei. Er zijn zinvolle dagactiviteiten te doen op de FHIC. Die activiteiten betreffen bijvoorbeeld muziek maken, sporten, activiteitenbegeleiding, wandelen, (computer)spellen en koken. Zo worden andere prikkels toegediend in plaats van dat alle prikkels weggehaald worden: dit is effectief wanneer mensen last hebben van psychotische symptomen. De activiteiten zijn alle dagen beschikbaar (ook op de afdeling via het Smart Touch scherm).

FHIC en Smart Touch scherm van BPI Services

De molestbestendige Smart Touch oplossing is een mediawand die voldoet aan de vereisten vanuit de Veldnorm Insluitingen binnen de GGZ. De inzet van de Smart Touch oplossing in de FHIC helpt mee aan het herstel van de cliënt.

De Smart Touch oplossing creëert een humanitaire omgeving door het bieden van:

  • Afleiding (d.m.v. muziek, video, sfeer & spellen aan te bieden);
  • Persoonlijke voorkeuren (het aansturen van klimaat, licht, geur & zonwering);
  • Informatievoorziening (d.m.v. het weergeven van een klok & datum, dagprogramma & reglement);
  • Contactmomenten (d.m.v. beveiligde beeld-spraakverbinding met familie, vrienden, professionals of bijvoorbeeld een advocaat).
Rooyse Wissel HIC inrichting
Rooyse wissel logo

“Geweldige service! Adequaat en directe hulp.”

Rooyse Wissel

Meer informatie of een demo aanvragen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via onze contactgegevens: contact@bpiservices.eu of +31(0)182 – 346 088. Wij geven u graag advies en plannen met u een online demo in.