Politie Mijkenbroek rust 25 cellen uit met Smart Touch Telehoren

Politie Mijkenbroek rust 25 cellen uit met de Smart Touch inclusief Telehoren.

In slechts drie weken tijd zijn de 40 cellen van het Politie Arrestantencomplex Mijkenbroek in Breda gerenoveerd. Alle cellen zijn opnieuw geschilderd en er is een nieuwe beveiligingspost gerealiseerd. In de beveiligingspost worden alle cellen beheert en in de gaten gehouden.

Marktleider van molestbestendige touchscreens

Naast de renovatie zijn 25 van de 40 cellen uitgerust met een Smart Touch oplossing. Zowel reguliere cellen als de speciale kindercellen zijn met deze oplossing voorzien. BPI is marktleider in het leveren van molestbestendige touchscreen oplossingen in de Geestelijke Gezondheid Zorg (GGZ), Ziekenhuizen en het gevangeniswezen. De Smart Touch oplossing geeft gebruikers te mogelijkheid om afleiding te bieden maar ook om regie en prikkels te kunnen sturen om verdere ontregeling tegen te gaan.

Samen met de Politie is er een speciaal 19 inch opbouw model ontwikkeld. In de behuizing is een separate intercom opgenomen welke direct in verbinding staat met de beveiligingspost. Uniek aan de oplossing is dat Telehoren nu ook mogelijk is vanuit de cel.

Nieuwe functie: Telehoren

Telehoren is een beveiligde videoverbinding tussen gedetineerden, deskundige, getuigen en rechters en officieren van justitie. Via deze videoverbinding is mogelijk om verdachten en getuigen op afstand te horen. Dit heeft vele voordelen:

  • Bespaart kosten voor duren beveiligde transporten
  • Kan een gedetineerde niet ontsnappen
  • Worden de wachttijden voor zittingen korter
  • Fysieke contacten m.b.t. COVID-19 worden gereduceerd
  • Kan het onderwijs de digitale opnamen gebruiken bij het onderwijs over rechtszaken (na toestemmingen)

De Smart Touch oplossing is een beproefde oplossing waar inmiddels 50 organisaties succesvol gebruik van maken. De oplossing is water- en stofresistent en is molestbestendig.

Wilt u meer weten over de Smart Touch oplossing neemt dan contact met ons op via:

Contact opnemen Bel naar +31 (0) 182-346-088